chrome firefox opera safari iexplorer

Строковиків можуть затримати максимум на шість місяців

13 травня 2014 о 10:16

Військовослужбовці ЗС України, які були призвані на строкову військову службу весною минулого року, можуть бути затримані на службі, з огляду на агресію Росії, максимум на шість місяців.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив начальник відділу призову та комплектування управління комплектування та призову Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України Валерій Дендрибера, передає кореспондент Укрінформу.

«В діючому законодавстві ця норма прописана: Указом Президента військовослужбовці строкової служби, які відслужили встановлений термін, можуть бути затримані на військові службі протягом до шести місяців», — сказав він.

Полковник нагадав, що відповідно до Указу в.о. Президент України від 1 травня поновлюється призов на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших військових формувань України. Паралельно категорія військовослужбовців строкової служби, яка відслужила, буде звільнюватися і ставати на облік військовозобов'язаних, додав Дендрибера.

Що стосується звільнення (демобілізації) військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації в особливий період, то воно може бути здійснено за умови стабілізації воєнно-політичної обстановки навколо України. Час та порядок її проведення буде визначено відповідним Указом Президента України.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути