chrome firefox opera safari iexplorer

Українці оберуть майбутнього президента на п'ять років — рішення Конституційного суду

16 травня 2014 о 10:57

Конституційний суд України визначив, що президент країни, обраний на позачергових виборах 25 травня, буде мати повний п'ятирічний термін повноважень. Про це йдеться у резолютивній частині рішення КС, оприлюдненого у п'ятницю. 

«Президент обирається на термін 5 років незалежно від того, обирається він на позачергових або чергових виборах», — повідомили в Конституційному суді. 

Як відомо, наприкінці квітня 101 народний депутат, серед яких — лідер фракції УДАР Віталій Кличко, направили до КС подання і просили дати офіційне тлумачення положень частин першої, п'ятої статті 103 Конституції України у системному зв'язку з положеннями пункту 16 розділу ХV «Перехідні положення» Основного закону. Тобто, чи не буде діяти норма, що передбачає проведення виборів президента у березні 2015 року.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути