chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — серед потенційних країн-банкрутів

07 березня 2011 о 15:05

Стрімке зростання зовнішнього боргу в найближчому майбутньому загрожуватиме Україні дефолтом. До такого висновку дійшли експерти американського видання Business Insider, включивши Україну до списку з 18 країн, яким загрожує дефолт.

У своїх оцінках експерти виходили з розміру зовнішнього боргу, а також фінансової і політичної стабільності в країні.

Рейтинг видання очолює Венесуела, де скоротився видобуток нафти, через що повернення урядом боргів знаходиться під знаком питання.

На другому місці Греція, де тривають безлади населення у відповідь на заходи уряду з регуляції економіки, на третьому — Аргентина, де спостерігається висока інфляція.

На четвертому місці Ірландія, де відчуваються наслідки банківської кризи, на п'ятому — Португалія. Останній належить погасити боргів на 20 млрд євро вже в 2011 році.

Україна посідає 6 місце. Причини — великий розмір зовнішнього боргу і сповільнення темпів росту економіки. Нагадаємо, експерти Світового банку оцінили зовнішній борг України в 82% ВВП.

До рейтингу увійшли як бунтівні Лівія, Єгипет, Бахрейн, так і благополучні на перший погляд Іспанія, Болгарія, Хорватія, Румунія, Литва та Угорщина. Усі ці країни мають проблеми з банківським сектором, інфляцією, а також політичною стабільністю.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути