chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 червня рух вантажівок автошляхами обмежать через спеку

27 травня 2014 о 12:25

Державне агентство автомобільних доріг України з 1 червня обмежує рух вантажівок масою понад 24 тонни по більшості автодоріг загального користування з 10:00 до 22:00. Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

«З початку червня транспортним засобам, загальною масою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь більше 7 тонн, рух по більшості автомобільних доріг загального користування по всій території України з 10.00 до 22.00 буде заборонено», — йдеться в повідомленні.

За інформацією шляховиків, висока температура повітря в літній період призводить до значного нагрівання асфальтобетонного покриття, а рух великовагового транспорту при таких умовах призводить до катастрофічних руйнувань дорожнього полотна.

За попередніми розрахунками, сума збитків дорожнього господарства через недбалу експлуатацію доріг компаніями-перевізниками щорічно досягає 2 мільярди гривень. «Рішення про введення сезонного обмеження вже прийнято у Житомирській, Київській, Миколаївській, Черкаській та Чернігівській областях. Відповідні дорожні знаки і панно для інформування громадян у цих регіонах вже встановлені», — зазначили в Укравтодорі.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути