chrome firefox opera safari iexplorer

Військовослужбовці, які беруть участь у АТО, невдовзі зможуть безкоштовно отримати земельну ділянку

13 червня 2014 о 15:17

Уряд підтримав ініціативу Голови Держземагентства України Сергія Рудика щодо виділення земельних ділянок військовослужбовцям Збройних сил України, МВС, СБУ та інших військових формувань, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни у східних та південно-східних областях. Перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема надав відповідне розпорядження поширити ініціативу на військовослужбовців строкової служби, осіб рядового та командного складу, працівників та службовців, які безпосередньо беруть участь в антитерористичних операціях і забезпеченні правопорядку на державному кордоні.

Наразі Держземагентство очікує на надходження списків військовослужбовців, які бажають безоплатно одержати у власність земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, ведення садівництва, особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництва.

Голова Держземагентства України Сергій Рудик доручив керівникам територіальних органів земельних ресурсів визначити масиви земель державної або комунальної власності, придатних для будівництва й обслуговування жилого будинку, ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва, для надання родинам військовослужбовців.

«Зрозуміло, що цим не можна обмежуватися, адже важко оцінити внесок цих людей у захист незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Слід зважати й на те, що родини військовиків по 10-20, а то і більше років чекають на отримання житла. Таким чином, ми хоча б частково компенсуємо з боку держави ті зусилля, яких сьогодні докладають військовики, аби боронити спокій українського народу», – підкреслив Сергій Рудик.

Наразі відомо, що для зазначених цілей можуть бути використані 2521 земельний масив загальною площею 18380,2 гектара. Отже захисники Батьківщини, що беруть участь в антитерористичних операціях, невдовзі зможуть безкоштовно отримати земельну ділянку.

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути