chrome firefox opera safari iexplorer

Міжнародне співтовариство готове до нового етапу санкцій проти Росії, — МЗС Великобританії

16 червня 2014 о 09:34

Росія повинна припинити надання підтримки і постачання зброї групам сепаратистів. Росія повинна робити кроки для запобігання ескалації насилля на сході України, особливо після атаки терористів на український військовий літак. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейґ, повідомляє прес-служба британського диппредставництва.

За його словами, Росія повинна припинити надання підтримки і постачання зброї терористам.

«Я засуджую атаку на український військовий транспортний літак над Луганськом, в результаті якої, за отриманою інформацією, загинуло чимало українських військовослужбовців. Я висловлюю свої щирі співчуття родинам, друзям і колегам загиблих», — зазначив Хейг.

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 червня терористи підбили літак з українськими військовими в Луганську. Загинули 49 осіб. Президент України Петро Порошенко оголосив 15 червня в Україні Днем жалоби.

14 червня Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що ЄС прийме негайне рішення про введення секторальних санкцій проти Російської Федерації, якщо не припинитися дестабілізація ситуації на сході України.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути