chrome firefox opera safari iexplorer

15 червня оголошено загальнонаціональним днем жалоби

15 червня 2014 о 14:00

Президент України Петро Порошенко оголосив 15 червня днем жалоби за загиблими українськими військовими та прикордонниками, які загинули у суботу під час проведення АТО.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

«В неділю я оголошую день жалоби за нашими військовими. Це велика втрата не лише для родин загиблих, а й для цілої країни. Україна в скорботі, але ми рішуче продовжуємо боротьбу за мир», – наголосив Порошенко.

За його словами, всі, хто причетний до цього терористичного акту, обов'язково будуть покарані.

«Україні потрібен мир. Проте терористи отримають адекватну відповідь», – додав Порошенко.

У зв’язку із трагедією президент України доручив скликати засідання Ради національної безпеки і оборони. Крім цього, він доручив Кабінету Міністрів надати допомогу родинам загиблих.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 14 червня, близько 01:10 під час заходу на посадку в аеропорту Луганська двома ракетами з ПЗРК був збитий військово-транспортний літак ЗСУ, на борту якого перебували 49 військовослужбовців. За попередніми даними, усі вони загинули. Відповідальність за теракт взяли на себе представники так званого «ополчення Луганської народної республіки».

Джерело: Zahid.net
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути