chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідні в Україні оголошено траур

21 лютого 2014 о 18:42

Верховна Рада України проголосувала за оголошення на 22-23 лютого жалоби за загиблими під час акцій в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 355 з 383 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі ВР.

Президент України Віктор Янукович своїм указом також оголосив 22 і 23 лютого днем жалоби за загиблими внаслідок масових акцій.

«У зв`язку з людськими жертвами внаслідок масових акцій в Україні постановляю оголосити в Україні 22 і 23 лютого 2014 року днями жалоби за загиблими», — йдеться у тексті указу, оприлюдненому на офіційному сайті глави держави.

Відповідно до указу, у дні жалоби на території України: приспускається Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; відміняються розважально-концертні заходи, спортивні змагання, вносяться в установленому порядку відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути