chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій

19 травня 2013 о 09:00

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. Відтак, сьогодні, 19 травня, на житлових будинках, спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, держпідприємств, установ та організацій приспустять Державний Прапор України.

За дорученням Президента України у цей день на всіх будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій буде приспущено Державний Прапор України.

Нагадаємо, вчора голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов взяв участь у церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», що в урочищі Биківня.

У покладанні квітів до меморіалу також взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, Міністр культури України Леонід Новохатько, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник та інші урядовці й представники громадськості.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути