chrome firefox opera safari iexplorer

Кримчани втратили право на безкоштовне отримання земельної ділянки

20 червня 2014 о 10:06

Закони РФ не передбачають безоплатної передачі земельних паїв у власність, як це було в Україні.

Кримчани, які стоять у черзі на безкоштовне отримання земельної ділянки, зможуть придбати її тільки на аукціоні, оскільки в РФ безкоштовно землю отримують лише пільгові категорії громадян.

Про це повідомив нелегітимний голова Постійної комісії Держради анексованої Республіки Крим із земельних, аграрних питань, питань екології та раціонального природокористування Дмитро Рогачов, передає сайт «Новини Криму».

За його словами, законодавством Росії не передбачена безоплатна передача земельних ділянок у власність громадянам, як це було в Україні.

«Якщо раніше кожен житель села, міста мав право за Конституцією України на отримання земельної ділянки у безоплатне користування — під садівництво, під індивідуальне будівництво, під селянське господарство, то в РФ безкоштовна передача не передбачена, вона існує тільки для певної пільгової категорії громадян», — розповів Рогачов.

Тому люди, які стоять у черзі на безкоштовне отримання землі, тепер зможуть купувати ділянки на аукціонах. «Її вартість буде визначена згідно з кадастровою оцінкою ділянки», — повідомив Рогачов, додавши, що ціна буде залежати і від регіону.

При цьому він висловив надію, що прийняття законопроекту, що регулює земельні відносини на території анексованої республіки, розширить перелік пільгових громадян з урахуванням кримських реалій, в тому числі, вирішить питання з виділенням землі депортованим громадянам.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути