chrome firefox opera safari iexplorer

Туристично-наметовий Майдан треба перетворити на Майдан громадської дії

04 липня 2014 о 15:34

Радник Президента України, народний депутат Микола Томенко закликав киян розпочати дискусію про те, яким надалі повинен бути Майдан за формою і за змістом.

Про це він написав у своїй сторінці на Facebook.

«Ще кілька місяців такої діяльності нинішнього Майдану, слово «майдан» із героїчного стане фарсовим. Ставлення до журналістів, мовна й загалом щоденна культура мешканців, участь у рейдерських справах... все це сьогодні рівно протилежне до поведінки учасників Майдану листопаді 2013 — лютому 2014! Очевидно, що перетворення нинішнього туристично-наметового Майдану на Майдан громадської дії — це справа і більшості киян, які були в епіцентрі акцій протесту. Нині кияни — заручники поведінки кількох сотень нинішнього майдану. Тож пропоную розпочати загальну розмову про таке, яким повинен бути Майдан і за формою, і за змістом!», — написав політик.

Розділи: Думка читачів

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути