chrome firefox opera safari iexplorer

Майдан готується до розгону цієї ночі

15 січня 2014 о 16:20

Інформація щодо можливого штурму Майдану сьогодні вночі підтверджується

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав активіст майдану Зорян Шкіряк.

«Увага! Дуже важливо! На цей час, інформація щодо можливого штурму Майдану сьогодні вночі — підтверджується! Отже, велике прохання до всіх небайдужих підтягуватися і приєднуватися до оборони нашого форпосту свободи в центрі столиці. Нам потрібна максимальна присутність громадян у найближчі дні і ночі. Можна сказати без перебільшення, що вирішується доля нашого Майдану», — написав він. 

Сценарій зачистки, за його словами, скоріше за все, буде дещо інакший ніж минулого разу: «Цього разу, вони напевно не підуть тупо «черепахою», а використають план, про який ми вже повідомляли раніше (хоча, від них можна чекати всього, можуть в останній момент дати наказ на брутальний розгін, будемо знати)». 

«Їхній задум такий. В певний час, на самому Майдані з,являться або «обурені кияни», або інші провокатори (їх підвезли дуже багато), що повинні будуть спричинити бійку з активістами Майдану. Проникатимуть сюди ще з вечора, будуть підбурювати людей і провокувати локальні конфлікти. За сценарієм Банкової спричинена вночі бійка має бути масовою. Для них важливо, щоб сили самооборони Майдану були розпорошені і відтягнуті від барикад, тоді, спецназ буде легше атакувати мітингувальників. За їхнім планом як тільки в середині периметру почнеться неконтрольована бійка і набуде масового характеру, задля «наведення громадського порядку» на Майдан кинуть «Беркут», водомети, тощо... Максимальні сили МВС та важкої техніки вже стягнуто в центр міста», — написав Шкіряк. 

«Втім, ніякої паніки чи суєти. Ми готові. На Майдан прибули свіжі сили з регіонів, приєдналося багато Киян, це кілька тисяч активістів. Ми будемо на місці. Якщо будемо діяти чітко і злагоджено ця провокація не пройде. А ми інакше не вміємо. Тому, жодних сумнівів, прорвемося!!» — підсумував він.

Нагадаємо, вчора на Майдані було оголошено мобілізацію у зв’язку із загрозою силового розгону Майдану 16 січня нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами.

Джерело: Espreso.tv
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути