chrome firefox opera safari iexplorer

Рада ввела для українців 1,5% «військовий податок» із зарплат

31 липня 2014 о 16:43

Раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися

Верховна Рада україни 31 липня ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок. Про це на брифінгу повідомив глава фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, передає РБК-Україна. 

«15 грн з тисячі гривень — це так званий податок на війну. Але я його назву податок на встановлення миру в країні», — сказав Соболєв. 

Він додав, що раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися.

Зокрема, на позачерговому закритому засіданні 31 липня Рада прийняла законопроект Кабміну (№ 4309а), що передбачає з метою забезпечення фінансування заходів щодо підвищення обороноздатності держави запровадити до 1 січня 2015 р. новий загальнодержавний збір — військовий збір в розмірі 1,5%. 

Зазначений збір уряд запропонував стягувати за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути