chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям щодня на 4 години вимикатимуть світло

03 вересня 2014 о 13:42

В Міненерго України уже погодили графік, згідно з яким українцям щодня вимикатимуть світло на чотири години. Робитиметься це задля економії. Мовляв, в умовах війни цих вимкнень не уникнути. Щоправда, коли вони розпочнуться – досі не відомо.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) репортера Тетяни Кузьмінчук.

Вимикати світло збираються у години «пік» –  із 9-ї год. до 11-ї год. та з 20-ї год. до 22-ї год. щодня.

У свою чергу, у Міненерго кажуть, що вимкнення електроенергії передбачено лише для населення. Втім, львівські енергетики вже зазначають: без світла залишатимуть і підприємства. Мовляв, до львівських ліній електропередач, які живлять споживачів, приєднані споживачі і промислові, і побутові.

Для прикладу,  у Чернівецькому обленерго розповідають, що протягом вересня споживання електроенергії на Буковині планують скоротити на 20 %.

Також до вечорів при свічках готуються на Прикарпатті. Щоправда, коли саме люди залишаться у темряві, поки що невідомо.

«Попереджень ніяких не буде. Графіки аварійних вимкнень – це є один з крайніх заходів, які застосовуються для обмеження споживання електроенергії і часу на попередження немає. Вимкнення відбувається протягом 10-15 хвилин після запровадження графіку і триває протягом однієї-двох годин», – пояснює технічний директор «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник.

Тим часом, енергетики просять не панікувати. Адже вони розробляють такий аварійний графік відключень щороку, а от застосовували його, кажуть, тільки багато років тому.

Джерело: Zik.ua
Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути