chrome firefox opera safari iexplorer

На українську міліцію чекає реформа

19 вересня 2014 о 10:04

В Україні буде реформована міліція в поліцію. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у своєму Facebook.

"У складі МВС буде поліція, сумніви відпали після сформульованої норми про «народної міліції» в недавньому законі про «особливому режимі» в ряді районів Донбасу. З цим погодилися всі учасники експертної групи — від громадських активістів до офіцерів міліції зі стажем: «Не хочемо асоціюватися з тією міліцією!», — написав Аваков.

Також він заявив про те, що Державна автомобільна інспекція більше не буде виконувати функції реєстрації транспорту і видачі водійських прав.

«ДАІ позбавиться від функції реєстрації транспорту, видачі водійських посвідчень, і буде здійснювати лише патрулювання національних автострад», — йдеться у презентації реформи.

При цьому функції Державної автомобільної інспекції та патрульної служби по охороні громадського порядку і безпеки дорожнього руху будуть об'єднані.

Крім того, будуть впроваджуватися різноманітні технічні засоби контролю за дорожнім рухом, що унеможливить корупцію в діяльності ДАІ.

«На місцевому рівні буде створена муніципальна поліція, яка буде мати подвійне підпорядкування: органам місцевого самоврядування і МВС, і буде виконувати виключно функції охорони правопорядку на вулицях міст і контролю за благоустроєм», — сказав він.

Зазначимо, після реформи до складу МВС увійдуть: народна поліція, Державна прикордонна служба, Міграційна служба, Національна гвардія і Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Джерело: DT.ua
Розділи: Суспільство

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути