chrome firefox opera safari iexplorer

На історичних об’єктах Тернополя з’являться особливі знаки

17 грудня 2014 о 13:02

Винайдена японцями і давно апробована в Європі та США технологія QR-кодів нарешті дісталася й до Тернополя.

Як повідомив журналістам начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека, для початку такі коди незабаром будуть нанесені на 20 найвизначніших історичних та архітектурних пам’яток обласного центру (зокрема, будівлю Тернопільського замку, Архiкатедральний собор, пам’ятник зірці світової опери Соломії Крушельницькій тощо), відтак з’являться і на всіх більш-менш цінних для ознайомлення об’єктах.

Нагадаємо, QR-код — це спеціальний штрих-код, завдяки якому за допомогою програми-розпізнавача можна прочитати зашифровану інформацію. І якщо ви сфотографуєте такий код смартфоном, то розумний телефон виведе вас на відповідні сайти з повною текстовою та фотоінформацією про той чи інший об’єкт. 

Тобто, фотографуючи, приміром, якусь красиву старовинну будівлю, можна буде також дізнатися про неї набагато більше інформації, ніж містять традиційні таблички. Тож нововведення повинно обов’язково сподобатися як гостям міста, так і його мешканцям. Правда, лише тим, у кого є сучасний мобільний телефон із відповідними функціями.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути