chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні на 30% подорожчали авіаквитки

06 лютого 2015 о 15:24

В Україні вартість авіаквитків піднялася на 30% за одну ніч через зміни курсу долара в системі взаєморозрахунків IATA, повідомляє видання avianews.com. Курс гривні для підрахунку вартості авіаквитків знизився з 17,1 грн. за долар 5 лютого до 22,2 грн за долар станом на 6 лютого.

Оскільки ціна авіаквитків прив'язана до еквіваленту у валюті і перераховується щодня за курсом системи IATA, це відразу призвело до автоматичного подорожчання, зазначає видання.

Курс системи IATA був прив'язаний до курсу міжбанку, який в свою чергу не міг значно відрізнятися від індикативних показників Нацбанку. В результаті реальний курс продажу валюти відрізнявся від заявленого приблизно на 30%. Відсутні суми банки добирали за рахунок комісій та інших хитрувань.

Як повідомляв Кореспондент.net, після відмови Нацбанку від індикативного курсу з 5 лютого учасники ринку почали декларувати реальні курси валют, що призвело до зростання долара на міжбанку і зниження офіційного курсу валют.

Сьогодні курс долара перевалив на міжбанку за 26 гривень.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути