chrome firefox opera safari iexplorer

Кияни зберуться покращити своє місто

01 березня 2015 о 00:57

У столиці стартував перший в історії міста Urban Fest. Всі, хто не байдужий до зовнішнього вигляду і проблем Києва, 28 лютого і 1 березня будуть плідно спілкуватися в G13 Project Studio.

«Ми зберемо разом київські ініціативи, які прагнуть змінити місто на краще. Ми хочемо підкреслити важливість культури як фактора, який формує громадянина. Ми хочемо, щоб кияни познайомилися з тими, у кого вже є успішний досвід перетворення міст», — заявляють організатори.

Cultpostir з'ясував, що кияни зможуть вислухати вісімнадцять спікерів. Серед них — головний архітектор Києва Сергій Целовальник, начальник відділу художнього оформлення та ландшафтної архітектури Департаменту містобудування та архітектури КМДА Ганна Бондар, українські та російські урбаністи, популярні блогери. Крім академічного, передбачений формат неформального спілкування в фудкорті і на «станціях активності». У фіналі фесту — кінопоказ та фотовиставка.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути