chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальні київські забудови неможливо знести?

17 червня 2011 о 09:40

Головне управління містобудування та архітектури КМДА не може прийняти рішення про знесення скандальних забудов у столиці, оскільки забудовники мають всі необхідні документи.

Про це в інтерв'ю «Сегодня»заявив начальник цього управління, головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

«Проекти погоджувалися і затверджувалися до мого призначення. Люди, від яких залежала видача погоджень і дозволів, знали, на що йшли. Або не знали. Але у забудовників на сьогодні, коли всі ми уже бачимо будівництва, є всі необхідні документи. Тепер виникають об'єкти, які абсолютно не допомагають силуетам міста. Наприклад, через чийсь недогляд 49-поверховий будинок на Кловському спуску своїми висотою і масою навалюється на дзвіницю Лаври», — сказав він.

За словами архітектора, іронія полягає в тому, що у судах виграють забудовники, бо мають погодження на руках.

«Та я не за те, щоб зносити. Хтось щось робив, інвестував, старався як міг. Щоправда, якщо це  нахабно зроблено — коли попереджали, що не можна будувати, усі проти, подумай. Тоді це виклик! Демонстрація уседозволеності, яка нібито покривається зверху. Але тут гроші затьмарюють все», — сказав він.

Целовальник додав, що скандальних забудов у Києві «35-40, а може, й більше».

 

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути