chrome firefox opera safari iexplorer

На фестивалі кіно про права людини відбудеться Кримський день

25 березня 2015 о 11:48

У рамках Міжнародного фестивалю кіно про права людини DocudaysUA відбудеться дискусія «Крим. Рік по тому», організована агенцією «АртПоле». Її учасниками стануть: громадські активісти Олександра Целіщева й Ісмаїл Ісмаїлов, психолог-конфліктолог Ірина Брунова-Калісецька, режисер Галина Джикаєва, художник Рустем Скібін, перекладачі Севіль Веліулаєва й Олександр Рибалко. Модератор: Оля Михайлюк.

Захід чекатиме на всіх бажаючих почути розповіді очевидців про те, чи варто боротись за Крим і вірити у його повернення. Свідки російської агресії та пропаганди серед місцевого населення поділяться власними думками та емоціями 26 березня у київському Будинку кіно.

«Ті, хто лишився в Криму, чекають на інформацію. І не отримують її. Хтось ставиться до цього з розумінням і продовжує чекати, хтось вважає, що Україна забула про Крим остаточно, хтось злоститься: не хоче, то й не треба. Ми втратимо Крим, якщо втратимо зв’язок між людьми. Поки він є, можна на цьому щось будувати», − зазначає громадська активістка Олександра Целіщева (Бахчисарай).

Джерело: Сultprostir.ua
Розділи: Новини культури

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути