chrome firefox opera safari iexplorer

Харківському метро «подарують» нові турнікети

07 травня 2015 о 16:11

У харківському метро встановлюють нові турнікети. Наразі, проводиться встановлення майже 20 таких приладів на одній із станцій. Місцева влада зазначає, що це значно підвищить пропускну спроможність станції.

У харківському метро на станції «Проспект Гагаріна» (вихід на вулиці Вернадського та Плеханівської) встановлюють нові турнікети. Всього на станції заплановано встановити 18 пропускних приладів. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«Роботи з установки турнікетів проходять у два етапи. Перший проходив з 25 по 26 квітня. При цьому вестибюль не закривався — роботи не заважали пасажирам. Ми поміняли п'ять стійок на чотири проходи. Зараз же йдуть більш масштабні роботи, і ми змушені були закрити вестибюль для входу та виходу пасажирів», — йдеться в повідомленні.

Відтак, турнікети забезпечать пропускну здатність на 40% вищу, ніж старе обладнання. Наразі нові пропускні прилади вже встановлені на протилежному виході зі станції «Проспект Гагаріна», а також на ст. м. «Холодна Гора», «Центральний ринок» і «Пролетарська».

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути