chrome firefox opera safari iexplorer

У харківському метро відмовляються від жетонів

27 жовтня 2011 о 11:00

Харківський метрополітен незабаром відмовиться від жетонів. Замість них будуть використовуватися разові квитки зі штрих-кодом, повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

За його словами, на турнікетах у метро встановлять зчитувачі штрих-коду з разових квитків. «Відмова від використання жетонів обслуговування всієї жетонной системи дозволить метрополітену економити від 4 до 6 млн грн на рік», — підкреслив Дульфан.

Також чиновник зазначив, що в метрополітені з'являться нові електронні картки для оплати проїзду. «Ці картки змінять таким чином, щоб їх можна було поповнювати за допомогою будь-якого автомата iBox, встановленого на вулицях міста. Це буде зроблено, щоб не створювати чергу на поповнення карток в метро», — підкреслив він.

Дульфан розповів, що найближчим часом у Харкові планується запровадити єдиний проїзний квиток, що дозволяє оплачувати проїзд у будь-якому виді міського транспорту. «Буде період, коли одночасно будуть використовуватися жетони, квитки, старі і нові карти. Турнікети будуть переобладнані поетапно, тому жителі міста незручностей не відчують», — додав він.

Чиновник також відзначив, що заміна обладнання в метро — це перший етап модернізації системи оплати проїзду в громадському транспорті. «Перший етап — двомісячний — відводиться для метрополітену. Потім перейдемо на електротранспорт, а потім вже на автобуси», — пояснив директор Департаменту транспорту і зв'язку.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути