chrome firefox opera safari iexplorer

Для роботи столичного метро необхідно 2 млн жетонів

14 травня 2013 о 11:39

Для забезпечення нормальної роботи Київського метрополітену необхідна загальна кількість жетонів у касах станцій близько 2 млн штук. Про це УНН повідомили у КП «Київський Метрополітен» у відповіді на журналістський запит.

Окрім 2 млн шт. жетонів, які постійно перебувають в обігу, у метрополітену є резервний запас жетонів у кількості понад 400 тис. штук.

У середньому, щомісячно виводяться з обігу до 150 тис. шт. жетонів (придбані пасажирами та невикористані у метрополітені).

Як повідомили у метрополітені, кількість жетонів поповнюється у разі необхідності . Востаннє партія жетонів у кількості 1 млн штук виготовлялася в грудні 2012 року.

Жетони для столичної підземки виготовляє ТОВ «Ректон». Як повідомили у метрополітені підприємство було визнано після проведення моніторингу цін відповідно до ЗУ «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності».

У метрополітені повідомили, що найближчим часом не планується оновлення чи зміна дизайну жетонів.
Вага жетону, який використовується на сьогодні у столичному метрополітені, становить 1 грам (±0,15 грам).
Нагадаємо, доходи київського метрополітену за І квартал від надання права на тимчасове використання місць під рекламу склали 3,5 млн грн. При цьому метрополітен отримує тільки 15% доходів від реклами.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути