chrome firefox opera safari iexplorer

У київському метро жетони продаватимуть за розкладом

07 червня 2011 о 09:21

З 10 червня каси семи станцій Київського метрополітену почнуть працювати за графіком, а деякі зовсім закриються.

Рано вранці і після 7-8 години вечора на деяких станціях жетон можна буде купити тільки в автоматах і у контролерів на турнікетах.

Таким чином, пише "Комсомольська правда в Україні", у столичному метрополітені вирішили заощадити на зарплаті персоналу.

«Був проведений моніторинг пасажиропотоків на станціях, який показав, що на деяких з них людей не дуже багато. Після цього було вирішено, що невигідно тримати той штат співробітників на станціях, який є зараз. Ми стежитимемо за ситуацією, і якщо знадобиться, відновимо роботу кас. Але касирів ми звільняти не будемо, їм просто запропонують інші місця в метрополітені, адже у нас не вистачає людей», — пояснила начальник прес-служби Київського метрополітену Надія Шумак.

Самі співробітники підземки категорично проти того, що одна й та ж людина має і сидіти в будці біля турнікетів, і жетони продавати.

«Нас цей варіант не влаштовує, і ми написали заяву керівництву метрополітену, що відмовляємося так працювати. Але начальство не хоче передавати це послання далі. Тут до десяти ранку натовпи пасажирів, це і стежити за всіма, і жетони продавати, та ще й здачу рахувати?», — каже контролер станції «Сирець» Людмила Стрельникова.

Новий розклад роботи кас на станціях:

З 10 червня на станціях «Сирець», «Славутич», «Вирлиця» та «Червоний Хутір» і у вестибюлі № 2 на станції «Позняки» каси з продажу жетонів будуть працювати з 7.00 до 19.00.

На станції «Дніпро» і у вестибюлі № 2 станції «Нивки» жетон в касі можна буде купити з 8.00 до 20.00.

У вестибюлі № 1 станції «Васильківська» і у вестибюлі № 2 станції «Гідропарк» (який відкрито по вихідних) каси взагалі закриють.

До речі, як з'ясували журналісти, на тій же станції «Сирець» є тільки два автомати з продажу жетонів — на 2 і 10 гривень, але вони не працюють. А на станції «Дніпро» таких автоматів взагалі немає.

 

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути