chrome firefox opera safari iexplorer

Назви станцій столичного метро продублюють номерами

03 серпня 2011 о 17:41

Лінії та станції київського метрополітену будуть пронумеровані до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Це буде зроблено заради зручності іноземних гостей, які відвідають нашу країну під час проведення турніру. Про це повідомив начальник столичної підземки Володимир Федоренко, повідомляють «Коментарі».

За його словами, всі три лінії метрополітену отримають свій власний номер. «Так, Святошинсько-Броварська лінія (червона), з якої почався розвиток метро, отримає номер 1. Куренівсько-Червоноармійська (синя) – номер 2, а Сирецько-Печерська (зелена) – відповідно номер 3», – розповів Володимир Федоренко.

Водночас станції київського метро будуть пронумеровані виходячи з такого алгоритму: кінцева станція певної лінії отримує номер 110 (червона лінія), 210 (синя) і 310 (зелена). Наступні за нею станції отримують номери 111-112, 211-212 і 311-312 відповідно. «Я це бачив у метрополітенах світу і дуже зручно орієнтуватися в цій нумерації. За номером станції можна навіть розуміти, яку відстань треба проїхати до мети», – сказав керівник Київського метрополітену.

Він також підкреслив, що діючі назви станцій збережуть – вони просто будуть продубльовані номерами.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути