chrome firefox opera safari iexplorer

До 2013 року столиці обіцяють ще три станції метро

01 травня 2011 о 09:48

До 2013 року побудують ще три станції метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії.

Про це під час наради з питань будівництва об'єктів транспортної інфраструктури у м. Києві заявив начальник комунального підприємства «Київський метрополітен» Володимир Федоренко, повідомляє прес-служба уряду.

«У цьому році ми здамо „Виставочний центр“, у наступному році — „Іподром“ і станцію „Теремки“ і завершимо південний напрямок будівництва Куренівсько-Червоноармійської лінії», — зазначив він.

Крім того, Федоренко поінформував прем‘єр-міністра про плани будівництва метрополітену в напрямку житлового масиву Троєщина.

За його словами, для будівництва метро на Троєщину буде зведено дві дільниці метрополітену.

Перша дільниця: Подільсько-Вигурівська лінія метрополітену довжиною 10,9 км із 6-ма станціями, з яких дві пересадочні. Нормативний термін будівництва — п'ять років. Лівобережна частина споруджується мілким заляганням та відкритим способом, тому на будівництво необхідно два роки.

Для спорудження Правобережної частини Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену необхідно чотири роки, оскільки дільниця споруджується підземним способом глибокого залягання, необхідно споруджувати обвідні гілки зі з'єднанням із діючими тунелями метрополітену та будувати пересадочні станції в умовах діючого метрополітену без зупинки потягів та руху пасажирів.

Друга дільниця: Лівобережна лінія метрополітену довжиною 7,35км із 6-ма станціями. Нормативний термін будівництва — чотири роки.