chrome firefox opera safari iexplorer

Український документальний фільм здобув приз знаменитого канадського кінофестивалю

09 травня 2015 о 11:00

Український документальний фільм «Жива ватра» режисера Остапа Костюка  здобув спеціальний приз журі на Канадському міжнародному фестивалі документального кіно HotDocs,що проходив у Торонто з 23 квітня по 3 травня 2015 року.

Картина «Жива ватра» оповідає про життя карпатських вівчарів. «Це фільм про людське покликання. Про щоденну працю без вихідних і права на слабкість. Про гармонійний світ, який ми втратили, прагнучи комфорту, і дитинство, яке залишаємо, начепивши на себе ролі дорослих», — розповідає про фільм режисер Остап Костюк.

«Над фільмом протягом багатьох років працювала велика команда, це унікальний для України проект за складністю і кількістю зйомок, такого до нас точно ніхто не робив. Увагу до фільму глядачів ми відчули під час перших показів на фестивалях «Молодість» і Docudays UA, а ось тепер фільм побачив і оцінив міжнародний глядач. У широкий український прокат картина вийде восени 2015-го року», — розповіла Cultprostir Ольга Безхмельніцина, виконавчий продюсер фільму «Жива ватра».

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути