chrome firefox opera safari iexplorer

УТР проведе 10-денну акцію на підтримку Олега Сенцова

05 червня 2015 о 09:00

З 4 червня  ДТРК Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР) проводить десятиденну акцію на підтримку політичного в'язня кремлівського режиму, українського режисера Олега Сенцова.  Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Впродовж доби в ефірі з’являтимуться ролики, у яких колеги Олега говоритимуть про його творчість, громадянську мужність, про роль митця в непростих історичних реаліях. «Ні про що ніколи не шкодую, ні на що ніколи не сподіваюсь. Просто живу!» — слова Олега Сенцова стали лейтмотивом телевізійних роликів.

Звершиться акція 14 червня, на 400-й день ув’язнення українського режисера. В цей день УТР транслюватиме фільм Олега Сенцова «Гамер», а заслужений діяч мистецтв України, ведуча Людмила Томашпольська присвятить йому  авторську передачу «Про Арт».

Нагадаємо, на 68-му Каннському кінофестивалі пройшли акції на підтримку Олега Сенцова.  В українському павільйоні збирали підписи з вимогою звільнення режисера Олега Сенцова. Усі покази програми«Двотижневик кінорежисерів» організатори розмістили портрет Сенцова поряд із гаслом «Свободу Олегу Сенцову».

Нагадаємо, що українського режисера затримали 10 травня 2014 року у Симферополі та звинувачують у підготовці терактів.

Акції на підтримку Олегу Сенцову висловила європейська кіноакадемія. Польські кінематографісти розпочалибезстрокову акцію підтримки режисера.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути