31 січня 2015 року в селі Геча Берегівського району Закарпатської області в рамках традиційного свята «Діснотор» проводитимуть ІX Міжнародний конкурс різників (гентешів) із забоєм свиней і приготуванням страв зі свинини.
З самого ранку команди професійних м’ясників (гентешів) з різних сіл Закарпаття зберуться перед будівлею Гечівскої сільради та до пізнього вечора демонструватимуть свою майстерність, а кулінари — готуватимуть з парної свинини різноманітні традиційні закарпатські, угорські та українські страви — шкварки, гурки, ковбаси, бограч, голубці та інше. Гостей фестивалю пригощатимуть гарячим вином та домашньою сливовицею.
Програма фестивалю:
7:00 — Збір команд на території проведення фестивалю.
7:15 — Представлення команд, що беруть участь у конкурсі, ознайомлення з народними традиціями різання свині.
7:30 — Пригощання учасників конкурсу гарячим вином (глінтвейном) і домашньою горілкою (сливовицею).
8:00 — Ловля та різання свиней, традиційне випал свиней соломою, обробка м’яса, сортування.
8:00–14:00 — Виготовлення національних угорських страв зі свинини.
8:00–18: 00 — Дегустація вин місцевих виноробів.
9:00 — Пригощання і продаж страв, демонстрація копчення ковбаси.
14:00–17:00 — Культурно-розважальна програма.
17:00 — Нагородження переможців конкурсу.
20:00 — Танці та розваги до ранку.