chrome firefox opera safari iexplorer

У Кіровограді досі не працює відкритий Президентом перинатальний центр (ОНОВЛЕНО)

17 лютого 2012 о 16:02

У Кіровограді до 20 березня закрили нещодавно відкритий перший в Україні перинатальний центр ІІІ рівня надання медичної допомоги вагітним та породіллям.

Про це 17 лютого «Рідній країні» повідомили лікарі з Кіровограду.

Нагадаємо, що Кіровоградський обласний перинатальний центр – це перший заклад, відкритий в рамках реалізації ініційованого главою держави Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства».

Серед причин закриття називають численні недоліки ремонту та технічного оснащення центру. Так, зокрема, всередині приміщення обвалюється штукатурка, яку поспіхом наносили перед відкриттям закладу, не подається кисень у кисневі апарати, а коли починає працювати техніка – пропадає світло.

У палатах неможливе перебування немовлят, оскільки температура повітря не піднімається вище 15 градусів. 

Окрім того, є проблема з укомплектованістю кадрів, зокрема, у відкритому 31 січня центрі досі немає дитячого анестезіолога та хірурга. У центрі більш ніж за півмісяця його «роботи» не народилося жодної дитинки і не проводилися дитячі операції.

Колишній головний лікар Кіровоградської обласної лікарні Микола Шевчук підтвердив «Українській правді» інформацію про те, що центр поки не запрацював.

«Перинатальний центр готовий для того, щоб вступити у роботу. Але реально на вчорашній день він не був відкритий», — сказав він.

За словами Шевчука, під час підготовки до відкриття центру виникли проблеми у зв’язку з сильними морозами.

«Погодні умови внесли свої корективи. Морози не дали можливість вчасно провести випробування кисневої системи, боялися, щоб не замерзло, не полопалося», — сказав він.

На питання, чому все ж таки центр було офіційно відкрито, але він реально не запрацював, Шевчук відповів:
«Є певні технології. Для того, щоб запустити перинатальний центр, його необхідно промити, посіяти на наявність бактеріальної флори, і ще зробити низку процедур».

За інформацією Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами, всього на Кіровоградський перина тарний центр з бюджету було виділено майже 40 мільйонів гривень.

Крім того, до реалізації проекту долучився благодійний фонд Віктора Пінчука, який безкоштовно надав сучасне реанімаційне обладнання для першого етапу догляду за новонародженими.

Кіровоградський перинатальний центр урочисто відкривав 31 січня президент Віктор Янукович.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути