chrome firefox opera safari iexplorer

Перинатальний центр у Кіровограді з березня почне приймати породіль

21 лютого 2012 о 18:01

Після низки публікацій у ЗМІ та, зокрема, на нашому порталі щодо непрацюючого перинатального центру у м. Кіроворад, який урочисто був відкритий ще 31 січня 2012 року, обласна влада терміново почала доводити до відома громадян, що цей центр не має ніяких проблем з ремонтом та технічним оснащенням і почне працювати вже з наступного місяця.

Так, через 4 дні після оприлюднення згаданої інформації та сьогоднішньої публічної вказівки президента розібратися з ситуацією, що виникла у Кіровограді, обласна влада влаштувала для журналістів показову прес-конференцію у «на базі Кіровоградського обласного перинатального центру».

У прес-конференції, за повідомленням Управління преси КОДА, взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Бенет, завідуюча перинатальним центром Тетяна Мітєва, виконуючий обов’язки головного лікаря обласної лікарні Ігор Макарук.

За інформацією першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка, центр функціонує згідно із планом, затвердженим іще 27 грудня 2011 року – до його урочистого відкриття. У плані прописані усі організаційні та санітарно-гігієнічні заходи аж до початку березня, коли заплановано прийом породіль.

«Журналістам запропонували обійти приміщення усього центру і пересвідчитися на власні очі, як працює медичне обладнання, вмикали подачу кисню, тестували температурний режим в палатах сумісного перебування матері і дитини, у пологових залах, їдальнях, ординаторських, побутових кімнатах. Не оминули жодного приміщення. Але підтвердження жодному з негативних фактів, оприлюднених одним із сайтів, не знайшли», — повідомляє Управління преси КОДА.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути