chrome firefox opera safari iexplorer

З 16 грудня у приміщеннях ресторанів, кафе і барів України курити заборонено

15 листопада 2012 о 14:29

«З 16 грудня у приміщеннях ресторанів, кафе і барів України не курять», — таблички з таким роз'ясненням розмістять громадські активісти у всіх закладах ресторанного бізнесу", — повідомила координатор коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну» Ганна Гопко на прес-конференції у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Один з авторів закону, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко наголосив, що куріння повністю заборонять всередині приміщень, без будь-яких винятків, у тому числі, й на дискотеках.

Він також розповів, що заборона стосуватиметься й куріння кальяну і електронних сигарет.

За словами Шевченка, штраф для власників ресторанів, де відвідувачі куритимуть, становитиме від 1 до 10 тис грн.

Також паління забороняється (крім спеціально відведених для цього місць): в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та гуртожитків, в аеропортах і на вокзалах.

Закон передбачає, що власник відповідних споруд або окремих приміщень зобов'язаний відвести спеціальні місця для куріння, сумарна площа яких не повинна перевищувати 10% від загальної площі будівлі. Ці місця повинні бути обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути