chrome firefox opera safari iexplorer

Тепла погода протримається в Україні ще тиждень

28 жовтня 2013 о 12:22

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда зазначає, що найближчого тижня на всій території України збережеться досить тепла і суха погода.

«З 28 до 31 жовтня на території України суттєвих погодних змін не відбудеться, збережеться дуже тепла погода, переважно без опадів. Лише в окремих районах західних і північних областей ми очікуємо невеликі дощі», — сказав він на брифінгу в понеділок у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

М.Кульбіда зазначив, що з 1 до 4 листопада в Україну прийде більш прохолодна повітряна маса, що призведе до невеликого зниження максимальної температури повітря на 2-3 градуси.

Синоптик розповів, що з 28 до 31 жовтня на більшій частині території України максимальна температура вдень сягатиме 13-18 градусів, у західних і південних областях 18-23 градуси.

1-4 листопада максимальна температура на всій території України знизиться до 9-14 градусів, а в західних і південних областях до 13-18 градусів.

«Але навіть такий температурний режим дещо вище від норми для такого періоду», — наголосив він.

М.Кульбіда повідомив, що в Києві в найближчий тиждень буде без опадів, 28-31 жовтня максимальна денна температура повітря становитиме 16-19 градусів, 1-4 листопада знизиться до 10-12 градусів.

Він зазначив, що небезпечних явищ у цей період, окрім незначних туманів в окремих регіонах країни, не очікується.

За його словами, на українських річках ситуація також спокійна, рівень води в умовах тривалої відсутності опадів значно знизився.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути