chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартує благодійний місячник «Книга з поштової скриньки»

25 жовтня 2013 о 13:43

28 жовтня – Міжнародний день шкільних бібліотек. І веб-портал «Жінка– УКРАЇНКА», який недавно стартував в інтернет-просторі, вирішив відмітити цей день по-своєму – початком місячної благодійної акції «Книга з поштової скриньки». Адже хто, як не жінка-мати першою дарує своїм діткам знайомство з прекрасним світом книжок, читаючи казки, вивчаючи разом віршики.

На жаль, у нашій країні є ще багато дітей, яких не мами з татами знайомлять з першою книжкою, а вчитель, вихователь, бібліотекар. Навчаються вони та мешкають у школах-інтернатах. Наповнення ж шкільних бібліотек цих закладів літературою залишає бажати кращого. Отож саме тут і потрібна наша допомога.

Гадаємо, що в кожної з небайдужих українок вдома є книги, які ми з власними діточками вже прочитали. Деякі з них, звісна річ, тепер вже можна надіслати хлопчикам та дівчаткам з Сокальського (Львівська область) та Старобасанського (Чернігівська область) інтернатів. По-перше, поповнимо таким чином полиці цих двох шкільних бібліотек. По–друге, уявляєте, як буде дітям приємно отримувати від листонош бандерольки з книжковими сюрпризами. А може, до речі, в одній із них вони знайдуть ще й коробочку з олівцями чи кольоровий папір. То вже – залишаємо на особистий розсуд відправників.

Засновники порталу «Жінка-УКРАЇНКА» подружжя Пероганичів — поетеса і журналістка, дипломант конкурсу «Коронація слова 2013» Тетяна Череп-Пероганич та генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України і, на громадських засадах, директор громадської організації «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич закликають: «Не будьмо байдужими – не відкладаючи на колись, сформуємо у себе вдома посилки з книжечками та відправимо їх туди, де цього найбільше чекають».

Адреси шкіл-інтернатів:

Сокальська санаторна школа-інтернат (для бібліотеки)
вул. Тартаківська, 10
м. Сокаль, Львівська обл.
80000

Старобасанська школа-інтернат (для бібліотеки)
вул. Поштова, 1
с. Стара Басань
Бобровицький р-н,
Чернігівська обл.,
17423

Джерело: RegioNews
Розділи: Новини культури