chrome firefox opera safari iexplorer

На «Радіо-Ера ФМ» стартував новий проект «Твій Шевченко»

22 січня 2014 о 10:25

«Радіо-ЕРА ФМ» спільно з Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» та Фондом Юрія Дерев’янка представляють просвітницьку акцію «Твій Шевченко», присвячену 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря.

Проект стартував 22 січня, в День соборності та совбоди України.

Протягом ста днів на «Радіо-Ера ФМ» звучатимуть двісті фрагментів з творів Тараса Шевченка.

Як розповів в ефірі «Радіо-Ера ФМ» Микола Томенко, ця акція спрямована на те, щоб залучити якомога більше молоді до вивчення літературної спадщини великого поета, аби кожен міг відкрити свого Шевченка. Тому принципово обмежили участь у проекті відомих політиків та громадських діячів, а запропонували школярам начитувати твори. Це діти з усіх куточків України – зокрема, переможці конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, переможці та учасники конкурсів читців. Учні мали можливість самі обрати твір для начитування.

До проекту також долучили лауреатів Шевченківської премії. Зокрема, одна з них, народна артистка Наталя Сумська читає вірш «Думка», уривок з віршу «Тополя», уривок з твору «Давидові псалми». А співачка Тоня Матвієнко обрала уривок з поеми «Княжна» та вірш «Ой, гляну я подивлюся».

«Радіо-Ера ФМ» тривалий час плідно співпрацює з «Фондом М. Томенка». Зокрема, в ефірі Радіо звучали спільні з Фондом просвітницькі проекти «Так творилася українська література!» з нагоди 200-річчя від дня народження видатного поета-байкаря Євгена Гребінки; «Останній шлях Тараса Шевченка» — до 150-річчя перепоховання Кобзаря в Україні.

Джерело: Ера
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути