chrome firefox opera safari iexplorer

До Нацгвардії мобілізують 15 тисяч осіб

16 березня 2014 о 17:12

У найближчі 15 діб до лав Нацгвардії буде мобілізовано приблизно 10-15 тисяч осіб.

Про це на позачерговому засіданні уряду заявив глава МВС України Арсен Аваков.

«Ми оголосили мобілізацію в обсязі 20 тис. осіб та подали відповідні розрахунки, підготували відповідні місця для початку мобілізації. Один з центрів знаходиться під Києвом (Нові Петрівці), там вже перебувають близько 600 мобілізованих», — зазначив він.

Ще один центр – у Золочіві (Львівщина), також ще буде відкрито 4 центри.

«Ми передбачаємо, що мобілізація торкнеться майже усієї території країни і приблизно 10-15 тисяч осіб буде мобілізовано в найближчі 15 діб», — заявив Аваков.

При цьому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив: «Тобто – хто хоче захищати країну, той йде у Нацгвардію».

«Там є тренувальні центри, там видають законну зброю. Усі інші, хто ходить вулицями зі зброєю – ваша (МВС) позиція чітка – поза законом», — зауважив Яценюк, при цьому Аваков додав: «Абсолютно».

Разом з тим в МВС повідомили про відкриття благодійного рахунку по збору коштів на забезпечення діяльності Національної гвардії.

«Фізичні або юридичні особи у разі виявлення бажання перерахувати грошові кошти у вигляді благодійних внесків через установи банків перераховують кошти на рахунок ГУВВ МВС України за наступними реквізитами: одержувач : військова частина 3027, реєстраційний рахунок № 31251301207229 в ГУДКСУ у Київській області, Київ, код ЄДРПОУ 08803649, МФО 821018», — повідомили в МВС.

У призначенні платежу необхідно вказати «Благодійний внесок для забезпечення діяльності Національної гвардії України».

Як відомо, напередодні глави МВС та СБУ звернулися до українців із закликом та вимогою негайно здати в органи МВС вогнепальну зброю, що не є законно зареєстрованою належним чином.

Працівникам МВС та СБУ наказано негайно приступити до виявлення незаконної зброї, її вилучення, та безумовного і ретельного притягнення до відповідальності всіх осіб, які не здали зброю, по всій строгості закону, незалежно від політичної приналежності та участі у громадських формуваннях правопорядку.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути