chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрили доступ до Десятинної церкви

06 грудня 2015 о 12:17

5 грудня відбулося офіційне відкриття відновленого оригінального контуру фундаменту Десятинної церкви.

Проект «Консервація розкопок фундаментів церкви Богородиці (Десятинної)» вартістю більше 1 млд. гривень, з яких 800 тис. гривень були профінансовані з бюджету, тривав 9 місяців і був реалізований завдяки участі організацій та громадян в рамках соціального проекту «Зробимо разом». Роботи проводились за підтримки активістів з ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива».

На відкритті були присутні Міністр культури України В’ячеслав Кириленко, директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська та представники громадських організацій. Голова ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» Марина Соловйова подякувала всім, хто долучився до фінансування та реалізації проекту відновлення фундаменту Десятинної церкви. «Навесні ми озеленимо цю ділянку і зробимо її улюбленим місцем для відпочинку киян та гостей міста. Другим етапом нашого проекту буде відновлення паркану, ліхтарів та гранітних сходів, при цьому територія буде повністю відкрита для прогулянок», – заявила вона.

Нагадаємо, залишки фундаменту Десятинної церкви кілька разів опинялися в центрі скандалів. Зокрема, у 2011 році Українська Православна Церква спільно з КМДА за підтримки тодішньої центральної влади намагалася реалізувати проект так званого «відновлення» Десятинної церкви, тобто побудови нової споруди на місці легендарного храму.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути