chrome firefox opera safari iexplorer

1 лютого Микола Томенко подасть позов щодо оприлюднення списків коаліції

31 січня 2017 о 16:45

У середу, 1 лютого, о 10:00 лідер Громадського руху «Рідна країна» МИКОЛА ТОМЕНКО подасть позовну заяву до Окружного адміністративного суду міста Києва щодо визнання протиправними дії Апарату Верховної Ради України в частині ненадання публічної інформації за запитом Томенка М.В. та зобов’язання Апарату ВР надати позивачу списки народних депутатів України, які були учасниками Коаліції депутатських фракцій «Європейська Україна» та підписали Угоду про коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна».

Адреса Окружного адміністративного суду міста Києва: вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

************************************************************************************

Нагадаємо, 26 січня Микола Томенко повідомив ЗМІ підчас брифінгу про намір звернутися до суду щодо оприлюднення інформації про склад діючої парламентської коаліції, яка 14 квітня 2016 року обрала головою Кабінету Міністрів Володимира Гройсмана та затвердила новий склад Уряду.

Попри офіційні звернення громадськості, журналістів та народних депутатів, досі жодних документів, які б підтверджували реальність існування коаліції депутатських фракцій (заяв про вступ чи підписів депутатів під діючою Коаліційною угодою), отримати від Апарату Верховної Ради, Голови Верховної Ради Андрія Парубія або ж знайти їх в офіційних джерелах неможливо.

У відповідь на запит М. Томенка щодо надання списків народних депутатів, які скріпили своїми підписами та на даний час є учасниками Коаліції депутатських фракцій «Європейська Україна», Апарат Верховної Ради надав відповідь: «Стосовно списків народних депутатів, які своїми підписами скріпили Коаліційну угоду, – ні при її підписанні, ні при підтвердженні такі списки до Апарату Верховної Ради… не надходили». 

Ця відповідь Апарату ВР прямо суперечить публічній заяві Голови ВР Андрія Парубія, який публічно стверджував, що «За тими документами, які мені подав Апарат, на момент нашого голосування (за зміну уряду, – ред.) було 237 членів коаліції. Але в зв’язку з тим, що сім депутатів склали повноваження відразу після обрання в уряд, зараз 230 членів коаліції і, якщо у нас буде вимога, щоб назвати їх поіменно, я попрошу у апарату необхідні документи і я ці документи публічно покажу». Про це Андрій Парубій заявив на брифінгу 18 квітня 2016 р. Він також пояснив, що коаліція «Європейська Україна» продовжує існувати. За його словами, під коаліційною угодою «весь час» було більше 226 підписів, в тому числі і позафракційних депутатів.

Тому, на переконання Миколи Томенка, важливо: по-перше, викрити брехунів у Верховній Раді України. А по-друге, просити допомоги у суду дізнатися, хто ж таки керує зараз Українською державою і хто персонально несе відповідальність за призначення та діяльність нинішнього Кабінету Міністрів України.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути