chrome firefox opera safari iexplorer

Національну стратегію «План дій для України» розроблятимуть українці, а не МВФ

10 березня 2017 о 10:23

9 березня, у день народження Тараса Шевченка, з ініціативи політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» у Київському міському будинку вчителя відбувся форум, у якому взяли участь відомі політики, громадські діячі, вчені, експерти та фахівці для того, щоб розпочати напрацювання громадської стратегії розвитку країни.

«Так виглядає, що для влади сьогодні стратегію визначає Міжнародний валютний фонд та закордонні експерти, а тому наша позиція полягає в тому, що ми маємо достатньо потенціалу у наших вищих навчальних закладах, академіях, місцевому самоврядуванні тощо для того, щоб написати стратегію для своєї рідної країни самотужки, без підказок з-за кордону. Влада намагається обʼєднати Україну боротьбою ПРОТИ тероризму, Росії, Путіна. Ми хочемо ОБʼЄДНАТИ Україну довкола ідеології, цінностей, «українського світу», — пояснив лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

Учасники форуму ухвалили Резолюцію, де оголосили про початок роботи над формуванням Національної стратегії «План дій для України» та окреслили основні її напрямки. Далі передбачається, що обговорення та опрацювання цієї стратегії відбуватиметься у регіонах за участю науковців, фахівців та представників місцевої громади. Остаточний текст Національної стратегії планується презентувати до Дня незалежності.

Підсумовуючи, учасники форуму наголосили, що згуртувати суспільство може лише ідея україноцентризму, гасло якого «Людина та Україна – понад усе!». «Ми переконані, що майбутнє України — за цінностями «українського світу» та «єврореалізму», а не «русского міра» та «єврокомунізму». А тому впевнені, що поєднання соціальної та національної ідей є ідеологією, яка обʼєднає країну і суспільство», — зазначено у Резолюції громадського форуму.

«Рідна країна»

Розділи: Політика

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути