chrome firefox opera safari iexplorer

З влади треба вигнати базарників і торгівців, – Томенко

10 березня 2017 о 16:55

Українське сьогодення засвідчило, що влада втратила світоглядні й національні орієнтири та розуміння адекватності стратегії розвитку країни та, власне, втратила почуття реальності, відповідальності і сорому. Для неї пріоритетами виявилися гроші, нажива і прибуток.

Про це лідер політичної партії «Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко сказав під час форуму щодо розробки Національної стратегії «План дій для України» , який з нагоди дня народження Тараса Шевченка був проведений у Київському будинку вчителя.

«Якщо перефразувати класика, то влада вірить у свою Трійцю – євро, долар і гривню. Я би сказав більше: вона сьогодні – на службі у Мамони, а не в українського народу чи української держави. Якщо згадати історію, як свого часу Ісус із храму вигнав мінял і крамарів, так і ми – український народ – повинні зробити все, щоб відігнати від влади базарників і торгівців. Бо, як зʼясувалося, торгівці і базарники – це не професія, це ментальність, і це – назавжди… Якщо популярно пояснити, що нині відбувається в Україні, то виглядає, що і попередня, і сьогоднішня влада керується простонародним гаслом «Нацарював і втік». Тільки проблема нинішньої влади в тому, що суспільство їй вже не дасть втекти так, як це зробило попереднє керівництво України», – зауважив Микола Томенко.

Він звернув увагу на те, що єдиним захистом нинішнього суспільно нелегітимного керівництва держави стала так звана воєнна пропаганда. Мовляв, ми – воююча влада (хоча насправді – торгуюча), і ми захищаємо українців від Путіна і Росії… Тому народний гнів й не розгортається повною мірою, бо поки що всі побоюються втратити державу за таких обставин.

«Отож, Порошенко та його компанія намагаються обʼєднати країну проти ворога (Росії й тероризму). Частина опозиціонерів намагається обʼєднати Україну боротьбою проти цієї ж корумпованої влади. Але я переконаний, що це лише тактичні маневри, а ми повинні запропонувати абсолютно інший шлях – правдиву, українську, національну стратегію. Бо обʼєднувати націю треба не «проти», а «за»: за наші цінності, наші ідеї, наші переконання, власне – за нашу українську мрію і за наше майбутнє!», – зазначив Томенко.

Саме тому він наголосив на необхідності напрацювання такої Національної стратегії, плану дій для України, яка би стала своєрідною громадською альтернативою сьогоднішній «антистратегії» влади – щоденній наживи і грабунку власного народу.

«Український досвід та історичні уроки підказують потребу в органічному поєднанні двох дуже важливих ідей – соціальної та національної. Поєднання цих ідей можна сформулювати гаслом «Людина та Україна – понад усе!». Отож, україноцентризм – це визначальний світогляд для нас, який ми пропагуємо. В центрі цього світогляду – українська людина, її права і свободи, якість життя і сильна, заможна, конкурентна країна, яку ми мусимо збудувати. Підкреслю: саме ми – УКРАЇНЦІ, а не американці, ні росіяни, ні поляки, і навіть не грузини. Наш геополітичний вибір очевидний: ми європейці. Але це не засліплена, фанатична віра в «єврокомунізм», це розуміння, що Європейський Союз – це цінності, інструменти, досвід. Тому ми є прихильниками «єврореалізму», який допомагає нам будувати Україну», – наголосив лідер Громадського руху «Рідна країна».

Повний текст виступу читайте ТУТ.

Розділи: Політика

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути