chrome firefox opera safari iexplorer

Україна посіла шосте місце на Паралімпіаді-2018

19 березня 2018 о 12:15
informator.news

У південнокорейському Пхьончхані закінчилися зимові Паралімпійські ігри-2018. За підсумками Паралімпіади збірна України посіла шосте місце.

В активі українських паралімпійців 22 медалі: 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових медалей. Раніше 7 золотих медалей паралімпійська збірна України здобувала лише один раз – на змаганнях у Турині в 2006 році.

Сьому за ліком золоту медаль українські паралімпійці завоювали в лижній естафеті 4×2,5 кілометри. Відзначилися Юрій Уткін, Людмила Ляшенко, Юлія Батенкова-Бауман і Оксана Шишкова.

17 березня представники України поповнили командний здобуток двома медалями. Григорій Вовчинський завоював срібло у лижній гонці на 10 км серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату. Своєю чергою, лижник Максим Яровий став бронзовим призером серед сидячих спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату на дистанції у 7,5 км.

Перемогу у командному заліку на Паралімпіаді-2018 здобула команда Сполучених Штатів – із загальним результатом у 36 медалей.

 Зимові Паралімпійські ігри – міжнародні спортивні змагання для спортсменів з інвалідністю. Вони проводяться з 1976 року.

 З 1994 року в зимових Паралімпійських іграх бере участь збірна України. Наразі вона посідає четверте місце у світі за кількістю медалей.

 Зимові Паралімпійські ігри у Пхьончхані розпочалися 9 березня.

 the-village.com.ua

Джерело: the-village.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути