chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Лондоні сьогодні стартують XIV літні Паралімпійські ігри

29 серпня 2012 о 09:29

Сьогодні в Лондоні стартують XIV літні Паралімпійські ігри, передає РІА «Новости». Цього року в Паралімпійських іграх візьмуть участь 4,2 тисячі атлетів зі 165 країн.

Змагання включають близько 20 видів спорту, які стали можливі завдяки розвитку технологій та розробці нових пристосувань.

Провідні позиції в параліміпійському спорті займають збірні Китаю, Великої Британії та США, які завоювали на Іграх у Пекіні відповідно 88, 42 і 36 золотих медалей. Паралімпійські ігри завершаться 9 вересня.

Як повідомляв УНІАН, Україну на Паралімпіаді представлятиме найчисленніша збірна з часів незалежності держави. До складу команди входять 155 спортсменів із 24 областей України, які змагатимуться в дванадцяти видах спорту. В цілому команда налічує 232 чол.

Порівняно з виступом на Паралімпіаді в Пекіні, склад збірної оновився на 41%, в ній 64 нових атлета.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути