chrome firefox opera safari iexplorer

Паралімпійські ігри завершилися. Україна — четверта

10 вересня 2012 о 08:53

У ніч на понеділок, 9 вересня, в Лондоні відбулася урочиста церемонія закриття Паралімпійських ігор.

Церемонія, яка почалася о 22:30 за київським часом, тривала три години. З усіма подробицями і фото можете ознайомитися в цій текстовій трансляції.

Церемонія вирізнялася дуже красивими задумами організаторів. Більшість декорацій було зроблено в стилі паропанк.

Режисером-постановником даної церемонії став Кім Гевін. Його асистентами виступили Марк Фішер і Хеміш Хемілтон.

Темами церемонії закриття стали чотири стихії природи: земля, повітря, вогонь і вода. Хедлайнерами концерту-закриття Ігор стануть група Coldplay, а також музиканти Джей-Зі і Ріанна. Крім того, глядачі побачили парад атлетів, церемонію передачі олімпійського вогню і чудовий феєрверк.

Китайські спортсмени завоювали 231 медаль та перше місце: 95 золотих, 71 срібних і 65 бронзових.

Друге місце посіла команда Росії зі 102 нагородами (36, 38, 28). На третьому місці фінішували господарі Ігор — британці — з 120 медалями (34, 43, 43).

Україна в Лондоні завоювала 84 медалі, що дозволило їй зайняти 4-те місце. В активі українських спортсменів 32 золоті, 24 срібні і 28 бронзових нагород.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути