chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Історія з церквою ідентична історії з НАТО

18 квітня 2018 о 14:45

Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко на телеканалі ZIK прокоментував заяву Порошенка про створення єдиної української церкви.

“Насправді своєю заявою Порошенко наніс удар по створенню єдиної української церкви, бо, не зробивши справу, прозвітував, що у 2018 році, одразу перед виборами, вона вже буде, тому потрібно за нього голосувати. На мою думку, такі речі неприпустимі.

Потрібно думати про Україну, а не як вберегтися на другий термін.

Є елементарні незроблені речі в цьому напрямку. За 10 років Україна не відкрила представництво Вселенського патріархату, немає церковного подвір’я, де це можна зробити, бо раніше Москва нас критикувала, а ми боялись.

Ця історія з церквою ідентична історії з НАТО, коли Порошенко 2 роки не міг призначити керівника української місії, але нам розказував, що в НАТО ми вступимо за рік. Потрібно щоденно працювати над питаннями, а не просто заявляти. Не важливо як Верховна Рада проголосує за звернення про церкву,бо в нас було купа голосувань по НАТО, але туди вступають новими казармами, рівнем зарплат і громадським контролем над СБУ. В зобов’язаннях України перед НАТО 77 сторінок і жодна не виконана, але є заява Порошенка, що через рік ми вступимо.

Я їжджу по Україні збираю з бізнесменів по 3 копійки, щоб добудувати церкви Київського Патріархату, а голови обласних рад від БПП та братніх їм партій вішають в своїх кабінетах портрети Кірілла. Про що говорити, коли сам президент їздить по церквах і священиках Московського патріархату.

Я є прихильником того, що не політики, а суспільство і держава повинні творити Українську Православну Церкву.

Ми не можемо бути романтиками. В таких питаннях треба бути прагматиками, бо українську державу потрібно творити конкретними кроками. Ми не повинні прославляти заяви – це була його обіцянка ще в 2014 році, ми його змушували внести питання церкви в програму, а він на 4 роки про це забув. Тепер президент опинився в такому положенні, коли України його не підтримує, тому він прагне винести питання НАТО, церкви і Європейського Союзу, але це нічого не дасть, бо ми розуміємо, що вхід туди лежить не через заяви, а через конкретні справи.

Я думаю, що ми всі прихильники єдиної української церкви, але її потрібно робити щодня утвердженням української мови та історії, а не просто про це заявляти”.

 

;

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути