chrome firefox opera safari iexplorer

Анексія Криму не стане перепоною для вступу України в НАТО

13 травня 2014 о 09:52

Анексія Криму не буде перепоною для вступу України в НАТО. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив голова ВГО “Україна в НАТО” Юрій Романюк, передає УНН.

“На сьогоднішній день НАТО чітко і ясно дає сигнал Україні, що двері в НАТО для України відчинені. Це було проанонсовано Бухарестським самітом у 2008 році. Цю концепцію ніхто не міняв. І тоді навіть не розглядалось перебування Військово-Морського флоту РФ в Севастополі згідно мирного договору до 2017 року, а потім подовженого до 2042 року. Це не було навіть на той момент підставою не приймати Україну в НАТО. Так само і сьогодні — я більш ніж переконаний — при бажанні і консенсусі з НАТО Крим не буде перепоною для вступу України в НАТО”, — наголосив Романюк.

На його думку, територіальні претензії з боку Росії до Грузії і Молдови також не мають стати на заваді до членства цих країн в НАТО.

“Я вважаю, що НАТО зобов’язане прийняти Грузію, Україну і Молдову в такому статусі, в якому вони сьогодні є. І це не повинно бути підставою для того, щоб НАТО негайно пішло визволяти ці анексовані території, а вирішувати ці проблеми з Росією тільки дипломатичним, політичним шляхом. Але це не значить, що Молдова, Україна і Грузія мають на десятки років відкласти вступ до НАТО”, — сказав Романюк.

Як повідомляв УНН, верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Бридлав наголосив, що НАТО розгляне питання про постійне розміщення військ альянсу в деяких країнах Східної Європи у зв'язку із зростанням напруженості між Росією і Україною.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути