chrome firefox opera safari iexplorer

НАТО оперативно відреагує на прохання України про допомогу

13 березня 2014 о 11:52

Комітет НАТО з планування на випадок надзвичайних ситуацій провів екстрене засідання з Україною, і заявив про готовність оперативно реагувати на звернення Києва про надання допомоги. Про це сказано в повідомленні місії України при НАТО.

Під час засідання комітет НАТО обговорив питання розвитку ситуації в регіонах України, де продовжує мати місце нарощування незаконного військової присутності Росії, а також можливий вплив цих подій на безпеку цивільного населення по всій території України.

У цьому контексті було обговорено шляхи надання Україні допомоги в умовах надзвичайної ситуації цивільного характеру в разі виникнення такої необхідності. Крім того, розглянуті питання безпеки критичної інфраструктури на випадок відсутності кроків з боку Росії з деескалації напруженості .

«Комітет НАТО з громадянського надзвичайного планування одноголосно підтвердив готовність оперативно реагувати на звернення України щодо надання практичної та матеріально-технічної допомоги», — підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні президент США Барак Обама на зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком пообіцяв Києву потужну підтримку в конфлікті з Росією.