chrome firefox opera safari iexplorer

1-3 жовтня обиратимуть найкращу українську амазонку

23 вересня 2010 о 15:55

1-3 жовтня в рамках фестивалю «Козацькі звитяги», що проходитиме у «Парку Київська Русь» (с. Копачів Обухівського району Київської обл.), обиратимуть найкращу українську амазонку. 

На думку організаторів фестивалю, переможниці мають бути притаманні чарівність, інтелект, жіночність, а також гідність та самостійність. «Зовнішні параметри не обов`язково мають бути модельними, оскільки краса не піддається загальноприйнятим критеріям — це завжди суб`єктивне поняття. Найголовніше, у дівчат має бути спортивна фігура та впевненість у собі, вміння красиво і правильно говорити українською, а також не боятися коней і байкерів», — прокоментував президент форуму-фестивалю «Козацькі звитяги» Євген Вишинський. 

Участь у конкурсі братимуть діічата віком від 18 років. Їх оцінюватимуть за інтелектуальними критеріями (журі ставитиме конкурсанткам запитання з української історії, костюму, з`ясовуватиме їх світогляд і рівень духовного розвитку), а також випробовуватимуть на фізичні вміння (хто з красунь краще танцюватиме, стрілятиме з лука, або зуміє осідлати коня). 

«Українські дівчата споконвіку були гарними, спритними та кмітливими. В часи знецінення та стандартизації, які торкнулися також і жіночої вроди, дуже важливим є встановити зв`язок зі світосприйняттям наших предків, які цінували в жінках розум та душевну силу», — сказав автор проекту «Парк Київська Русь», один із членів журі, Володимир Янченко.
 
У журі конкурсу запрошені зірки шоу-бізнесу, публічні люди, представники кіноіндустрії і київського бомонду. Як повідомили організатори, найкрасивішу українську «амазонку» організатори відправлять у тур країнами з українською діаспорою. 

Переможниця також отримає коштовний «Пояс Амазонки» і подорож до Греції. Учасницям півфіналу подарують чимало заохочувальних призів від спонсорів.

За матеріалами УНІАН

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути