chrome firefox opera safari iexplorer

«Київ – столиця українських музеїв»

21 вересня 2010 о 13:49

Спеціально до Дня Києва у столиці відбулася презентація просвітницького проекту «Київ – столиця українських музеїв». Ініціаторами та організаторами проекту виступили заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, головний редактор журналу «Главред» Діана Дуцик та депутати Київради від Олександр Бригинець і Олексій Давиденко. 
 
За словами організаторів, основна мета проекту – поінформувати, передовсім освітні заклади столиці, про головні державні та комунальні музеї Києва, їх напрацювання, виставки, можливість відвідування їх школярами і студентами на пільгових умовах. З цією метою в номері журналу «Главред» до Дня Києва представлена карта музеїв столиці та зібрана вся необхідна інформація про їх роботу: розташування, час роботи, направленість, експозиції тощо (загалом у журналі представлені майже 50 музеїв). «Наша головна ідея полягала в тому, щоби спеціально до дня міста зробити для всіх шкіл, вищих навчальних закладів, бібліотек української столиці своєрідний путівник по музейному простору столиці», — відзначив Микола Томенко, як ініціатор ідеї. «Протягом останніх років багато музеїв столиці поповнили свої експозиції, оновили виставки і ми хотіли, щоб великий науковий і просвітницький потенціал музеїв Києва належним чином оцінювався і використовувався», — додав він.
 
Особливо актуальним даний проект є наприкінці навчального року, коли шкільною програмою передбачені відвідування та проведення позакласних уроків в музейних закладах різного напрямку. «Відвідування школярами та студентами музеїв української столиці, знайомство з їх напрацюваннями повинно стати нормою і важливою складовою як навчального процесу, так і просвітницької діяльності», — наголосив М.Томенко.
 
Найближчим часом всі школи, бібліотеки та вищі навчальні заклади столиці безкоштовно отримають спеціальний випуск журналу. «Ми хочемо створити всі умови, щоби керівники шкіл та вищих навчальних закладів, знаючи інформацію про нові експозиції, виставки та можливості музеїв Києва, могли максимально скористатися ними та залучити молодих людей до історії, культури, мистецтва нашої країни», — підкреслив Микола Томенко.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути