chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні готується випуск електронних підручників для школярів

20 вересня 2010 о 09:01

Генеральний директор Державного спеціалізованого видавництва «Освіта» Тамара Ткаченко повідомила, що їх видавництво працює над підготовкою електронного підручника для школярів

Про це вона повідомила під час прес-конференції у Києві, передає ІМК.

«Цей підручник у собі об’єднує всі книжки і всі підручники, які є у школах. Тому на сьогодні ми практично підготували всі авторські угоди й тексти, які необхідно розмістити в цьому підручнику. Також підготовлено цей підручник і з технічної точки зору. Він зможе не лише відображати різноманітні шкільні підручники, але й допоможе робити конспекти», — зазначила вона.

За словами Т.Ткаченко, електронний підручник — це дуже зручна, але й дуже дорога річ.

«На сьогодні виробники такого підручника кажуть, що його можна буде здешевити, можливо, до 300 доларів. Але й це дуже велика сума, і батькам накладно купувати цей підручник за свої гроші», — додала Т.Ткаченко.
 
Водночас гендиректор видавництва повідомила, що є елітні школи, де цікавляться такими підручниками.

«Можливо, в цьому році вони будуть навчати своїх дітей за такими підручниками, але на сьогодні дуже небагато дітей можуть дозволити навчатися за ними. Ми працюємо в цьому напрямку і сподіваємось, що колись буде такий час, коли держава зможе фінансувати такі підручники, або ж можуть бути кредити, які батьки виплачуватимуть протягом 10-ти років. Бо коли будуть електронні підручники, не потрібно буде щороку купувати звичайні», — розповіла Т.Ткаченко.

Нагадаємо, як повідомив міністр освіти Дмитро Табачник, у цьому навчальному році українські школи будуть повністю забезпечені новими підручниками тільки у листопаді.

Як повідомлялось раніше, Міносвіти розмістило електронні версії перших параграфів підручників для 10-го класу в Інтернеті.

За матеріалами: Освіта.ua

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути