chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні готується випуск електронних підручників для школярів

20 вересня 2010 о 09:01

Генеральний директор Державного спеціалізованого видавництва «Освіта» Тамара Ткаченко повідомила, що їх видавництво працює над підготовкою електронного підручника для школярів

Про це вона повідомила під час прес-конференції у Києві, передає ІМК.

«Цей підручник у собі об’єднує всі книжки і всі підручники, які є у школах. Тому на сьогодні ми практично підготували всі авторські угоди й тексти, які необхідно розмістити в цьому підручнику. Також підготовлено цей підручник і з технічної точки зору. Він зможе не лише відображати різноманітні шкільні підручники, але й допоможе робити конспекти», — зазначила вона.

За словами Т.Ткаченко, електронний підручник — це дуже зручна, але й дуже дорога річ.

«На сьогодні виробники такого підручника кажуть, що його можна буде здешевити, можливо, до 300 доларів. Але й це дуже велика сума, і батькам накладно купувати цей підручник за свої гроші», — додала Т.Ткаченко.
 
Водночас гендиректор видавництва повідомила, що є елітні школи, де цікавляться такими підручниками.

«Можливо, в цьому році вони будуть навчати своїх дітей за такими підручниками, але на сьогодні дуже небагато дітей можуть дозволити навчатися за ними. Ми працюємо в цьому напрямку і сподіваємось, що колись буде такий час, коли держава зможе фінансувати такі підручники, або ж можуть бути кредити, які батьки виплачуватимуть протягом 10-ти років. Бо коли будуть електронні підручники, не потрібно буде щороку купувати звичайні», — розповіла Т.Ткаченко.

Нагадаємо, як повідомив міністр освіти Дмитро Табачник, у цьому навчальному році українські школи будуть повністю забезпечені новими підручниками тільки у листопаді.

Як повідомлялось раніше, Міносвіти розмістило електронні версії перших параграфів підручників для 10-го класу в Інтернеті.

За матеріалами: Освіта.ua

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути