chrome firefox opera safari iexplorer

МОЗ застерігає від куріння електронних сигарет

13 липня 2011 о 17:02

Міністерство охорони здоров'я закликає утриматися від куріння електронних сигарет, оскільки ніяких досліджень, які підтверджують їх ефективність, не проводилося.

Про це 12 липня на прес-конференції заявив завідувач сектору контролю за тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський, пише Фокус.

Красовський запевнив, що електронні сигарети не є лікарським засобом, незважаючи на те, що їх виробники позиціонують свою продукцію саме так.

"Жодна фірма не намагалася отримати дозвіл МОЗ. Вони зареєстровані як «девайс», тобто машинки », — підкреслив він.

Крім того, у МОЗ є питання і до технічних характеристик електронних сигарет.

«Вони можуть підтікати, не можна проконтролювати, скільки нікотину вдихає людина», — зазначив експерт і додав, що в деяких країнах електронні сигарети, як і їхня реклама, заборонені, а у нас поки що цього не можна зробити юридично.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути